Presentació

Us presentem els cursos que constituiran l’essència de la vint-i-tresena edició de la UIMIR durant l’any 2019. De gener a novembre es desenvoluparan vuit temes, seleccionats, d'entre molts altres, pel Comitè Acadèmic de la nostra institució. Sortosament, la combinació de propostes, sorgides tant de les entitats presents en aquest Comitè (Universitat de les Illes Balears, Universitat de Barcelona i Universitat Oberta de Catalunya, juntament amb l’Ajuntament de Maó, el Consell Insular de Menorca i l'Institut Menorquí d'Estudis) com de la societat civil menorquina (CEP, GOB…), fa que calgui estudiar-les en profunditat i deixar-ne per a l’any següent algunes que ja no han tingut cabuda material durant el 2019...

llegiu-ne més

 
Xarxes Socials
Presentació

Us presentem els cursos que constituiran l’essència de la vint-i-tresena edició de la UIMIR durant l’any 2019. De gener a novembre es desenvoluparan vuit temes, seleccionats, d'entre molts altres, pel Comitè Acadèmic de la nostra institució. Sortosament, la combinació de propostes, sorgides tant de les entitats presents en aquest Comitè (Universitat de les Illes Balears, Universitat de Barcelona i Universitat Oberta de Catalunya, juntament amb l’Ajuntament de Maó, el Consell Insular de Menorca i l'Institut Menorquí d'Estudis) com de la societat civil menorquina (CEP, GOB…), fa que calgui estudiar-les en profunditat i deixar-ne per a l’any següent algunes que ja no han tingut cabuda material durant el 2019.

Les qüestions situades dins l’àmbit de la salut, en el concepte més ampli del terme, tenen aquest any tres cursos, relacionats, el primer, amb les disfuncions del sòl pelvià (una segona part de continuïtat del que es va impartir l’octubre del 2017); el segon, amb la psicoteràpia i la psicofarmacologia en salut mental, i el tercer, amb les claus neurofisiològiques sobre la memòria. Certament, el camp sociosanitari és un dels que més peticions ens planteja, i aquesta és la raó de la seva importància en l’edició del 2019.

La comunitat educativa ens ha seguit fent arribar diverses demandes, que la UIMIR intenta atendre sempre amb tota la intensitat que ens és possible. Aquest any tenim dos cursos dedicats molt específicament a aquest sector, clau en la formació de la ciutadania del futur. El primer, molt genèric, i per això molt important, gira entorn de la professionalització del docent com a eix bàsic per millorar el sistema educatiu; el segon enfoca l’educació a temps complet (Educació 360) com la forma més idònia de plantejar la formació integral i comunitària dels alumnes. Ambdós aspectes són clau en la renovació didàctica de la comunitat educativa de casa nostra, i creiem que hi han de tenir un èxit notable.

Dos cursos més aborden aspectes de gran sensibilitat social, que han de permetre millorar temes com la solució de conflictes o l’accessibilitat dels minusvàlids en el camp del turisme. El primer dels cursos tracta de l’assertivitat, la relaxació, la solució pacífica de conflictes i l’harmonia intrapersonal i interpersonal, un fet que podria ajudar molt dins d’una societat tan tensa i conflictiva com la que vivim. En el segon cas, parlarem de Menorca com a destinació turística inclusiva, a partir de l’accessibilitat de la gent que vol conèixer el nostre patrimoni natural i cultural; des de món de l’hosteleria fins al de les visites més turístiques, les persones amb discapacitats han de ser molt tingudes en compte per tal d’aconseguir que la nostra illa sigui un destí turístic inclusiu de primer ordre.

El darrer curs del 2019 és una aposta innovadora que tractarà el tema del paisatge. El curs "Projectar el paisatge” vol endinsar-se en la valoració estètica d’aquest element natural/cultural a través de la consideració tant de les seves expressions gràfiques i fotogràfiques com dels elements botànics. Aquests valors ambientals i estètics del territori han de tenir interès per a arquitectes, enginyers, urbanistes, tècnics de patrimoni i de medi ambient, així com per a gent del sector turístic.

Com a director de la UIMIR, vull deixar constància de la continuïtat del suport institucional bàsic a la UIMIR des de l’Ajuntament de Maó i des del Consell Insular: batlessa i conseller respectivament han seguit fet seva la UIMIR i la seva trajectòria, tot donant-nos una seguretat i una estabilitat institucional imprescindibles per seguir endavant, programant a dos anys vista les activitats més interessants per a la gent de l’illa. Gràcies també a la gestió eficient de l'IME i amb aquest mateix afany de superació que ens ha guiat durant els darrers cursos, encarem el proper any 2019, que seguirà consolidant encara més la trajectòria de la nostra institució.

Josep Mª Fullola Pericot, director de la UIMIR
 

 
 
Ho organitza:
Ajuntament de MaóCIMEUIBUBUOCIMEXarxa VivesMaó Ciutat EducadoraMenorca talaiòtica
© UIMIR - Universitat Internacional de Menorca Illa del Rei Avís Legal | Accessibilitat | XHTML 1.0 | CSS 2.1