PresentacióLes línies que constitueixen aquesta presentació de la renovada página web de la UIMIR per a l’any 2021 no poden començar d’altra manera que desitjant que la situació de crisi sanitària que va mediatitzar el desenvolupament normal dels cursos de l’any passat no ens condicioni també la programació que hem establert de cara al vint-i-cinquè aniversari de la nostra institució. Tota la gent que forma part del gran engranatge que és la UIMIR hi ha posat molta il·lusió i molts esforços per tal que Menorca continui tenint una eina de cultura i d’innovació a l’alçada del que es mereix. L’Ajuntament de Maó, el Consell Insular de Menorca i l’Institut Menorquí d’Estudis, i les tres universitats fundadores de la UIMIR, la de les Illes Balears, la de Barcelona i la Oberta de Catalunya, juntament amb entitats menorquines de tot tipus, relacionades amb temes docents, ecològics, patrimonials i culturals, entre molts d’altres, han seguit donant suport a la nostra institució des de tots els punts de vista, l’econòmic, l’administratiu i el del suggeriment dels temes dels cursos. Com cada any, el nostre agraïment és gran i us toca a vosaltres jutjar l’encert i la qualitat de la proposta...

llegiu-ne més

Xarxes Socials
PresentacióLes línies que constitueixen aquesta presentació de la renovada página web de la UIMIR per a l’any 2021 no poden començar d’altra manera que desitjant que la situació de crisi sanitària que va mediatitzar el desenvolupament normal dels cursos de l’any passat no ens condicioni també la programació que hem establert de cara al vint-i-cinquè aniversari de la nostra institució. Tota la gent que forma part del gran engranatge que és la UIMIR hi ha posat molta il·lusió i molts esforços per tal que Menorca continui tenint una eina de cultura i d’innovació a l’alçada del que es mereix. L’Ajuntament de Maó, el Consell Insular de Menorca i l’Institut Menorquí d’Estudis, i les tres universitats fundadores de la UIMIR, la de les Illes Balears, la de Barcelona i la Oberta de Catalunya, juntament amb entitats menorquines de tot tipus, relacionades amb temes docents, ecològics, patrimonials i culturals, entre molts d’altres, han seguit donant suport a la nostra institució des de tots els punts de vista, l’econòmic, l’administratiu i el del suggeriment dels temes dels cursos. Com cada any, el nostre agraïment és gran i us toca a vosaltres jutjar l’encert i la qualitat de la proposta.

La nostra intenció és reprendre la normalitat presencial al més aviat possible, però la situació en el moment de redactar aquestes línies, primers de gener del 2021, fa témer que alguns dels cursos que hem programat s’hagin de fer telemàticament.

Els temes educatius segueixen tenint una importància cabdal, amb tres cursos: Educar i créixer amb històries, que es va haver d’ajornar al 2021, Autoestima, regulació emocional i talent personal i Neurociència i educació. L’estudi de la natura, des de diversos punts de vista, conforma un segon bloc de temes variats (plantes, animals, geologia) de gran interès: Preparats amb les nostres plantes remeieres, Bioindicadors i mètodes de seguiment d’espècies en ecosistemes terrestres i Conques i torrents de l'Illa de Menorca, espai de l'aigua a vista de satèl·lit. I, finalment, dos temes més purament culturals complementen l’oferta d’enguany: El patrimoni gòtic de les Balears i Les veus de la música.

Ja hem assenyalat que l’edició del 2021 és la que marca el primer quart de segle de la UIMIR, una xifra que ens impressiona als que vam participar a aquella primera de fa tants anys, amb les classes al Llatzeret i feta durant el mes de juliol, no al llarg de tot l’any, com fem ara. Per commemorar l’aniversari tenim la intenció de programar un acte central que serveixi per celebrar els vint-i-cinc anys de la institució, però la incertesa sanitària fa que encara no puguem concretar definitivament el programa d’actes.

No tenim cap dubte que les institucions insulars ens seguirán donant suport, ara amb nous representants per a la UIMIR, Antoni Carrillos des de l’Ajuntament de Maó, en substitució de Laia Obrador, i Marta Jordi, nova coordinadora científica de l’IME, en substitució de Fina Salord. A les persones que surten de l’estructura de la UIMIR els hi vull agrair la seva dedicació i suport durant tants anys; a les que entren, la nostra més càlida benvinguda i la certesa, que ja han demostrat en les primeres reunions, d’una contribució molt positiva a la continuïtat i èxit de la UIMIR. Juntament amb els representants acadèmics, el Comité Acadèmic i el Consell Rector, presidit des de l’alcaldia de Maó, tothom garantirà que el futur institucional tingui per davant molts més anys de vida que els que assolim el 2021, el primer quart de segle al servei de la societat menorquina.


Josep Mª Fullola Pericot, director de la UIMIR


 
 
Ho organitza:
Ajuntament de MaóCIMEUIBUBUOCIMEXarxa VivesMaó Ciutat EducadoraMenorca talaiòtica
© UIMIR - Universitat Internacional de Menorca Illa del Rei Avís Legal | Accessibilitat | XHTML 1.0 | CSS 2.1