PresentacióLes línies que constitueixen aquesta presentació de la renovada página web de la UIMIR per a l’any 2021 no poden començar d’altra manera que desitjant que la situació de crisi sanitària que va mediatitzar el desenvolupament normal dels cursos de l’any passat no ens condicioni també la programació que hem establert de cara al vint-i-cinquè aniversari de la nostra institució. Tota la gent que forma part del gran engranatge que és la UIMIR hi ha posat molta il·lusió i molts esforços per tal que Menorca continui tenint una eina de cultura i d’innovació a l’alçada del que es mereix. L’Ajuntament de Maó, el Consell Insular de Menorca i l’Institut Menorquí d’Estudis, i les tres universitats fundadores de la UIMIR, la de les Illes Balears, la de Barcelona i la Oberta de Catalunya, juntament amb entitats menorquines de tot tipus, relacionades amb temes docents, ecològics, patrimonials i culturals, entre molts d’altres, han seguit donant suport a la nostra institució des de tots els punts de vista, l’econòmic, l’administratiu i el del suggeriment dels temes dels cursos. Com cada any, el nostre agraïment és gran i us toca a vosaltres jutjar l’encert i la qualitat de la proposta...

llegiu-ne més

Xarxes Socials
Coordinació: Dr. Raül Genovès Company. Institut de Recerca i Innovació Educativa (IRIE-UIB). Servei d’Activitats Culturals (SAC-UIB), Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB)

C1. Autoestima, regulació emocional i talent personal - CURS COMPLET

 

Coordinació: Dr. Raül Genovès Company. Institut de Recerca i Innovació Educativa (IRIE-UIB). Servei d’Activitats Culturals (SAC-UIB), Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB)


Professorat: Dr. Raül Genovès Company. Institut de Recerca i Innovació Educativa (IRIE-UIB). Servei d’Activitats Culturals (SAC-UIB), Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB)


Lloc: Seu de l'IME (Camí des Castell, 28. Maó)


Dates i horari: 5 i 6 de març, i 9 i 10 d'abril de 2021


Idioma: Català


Objectius:
- Conèixer trets fonamentals en la construcció de l’autoconcepte, l’autoreconeixement i altres aspectes decisius vinculats a l’autoestima.
- Facilitar l’autoconsciència integral: sensorial, emocional i creativa.
- Mostrar i emprar eines per a explorar i reconèixer febleses i fortaleses.
- Conèixer i practicar continguts i dinàmiques fonamentals per a la regulació emocional intel·ligent i l’assertivitat.
- Potenciar l’autoestima i autoconfiança en relació amb propòsits i accions concrets. Identificar i potenciar el talent personal.


Contingut/Programa:
Divendres 5 de març de 2021

De 16.15 a 16.30 h. Recepció dels participants i acte de benvinguda.

SESSIÓ 1 (16.30 a 19.30 h)

- Les aportacions més rellevants dels estudis actuals sobre competències emocionals per a la millora de les relacions intrapersonals i interpersonals. Les emocions bàsiques i la seva importància en relació amb l’autoestima i el desenvolupament del potencial humà.


Dissabte 6 de març de 2021

SESSIÓ 2 (de 10.00 a 14.00 h)
- Importància del pensament dins les dinàmiques d’interpretació i vivència de la realitat. El mapa mental. Pensaments, imatges, interpretacions i disposicions limitadores versus constructives. Foment del realisme constructiu.

SESSIÓ 3 (16.30 a 19.30 h)
- Interioritat, autoconsciència i foment dels aspectes fonamentals per a la cura i desenvolupament de l’autoestima. Propostes pràctiques.
____________________________

Divendres 9 d'abril de 2021

SESSIÓ 4 (16.30 a 19.30 h)
- Autoestima corporal. Neurobiologia i sentiment de fons: base neurològica de la identitat personal. Consciència sensorial i reforç.


Dissabte 10 d'abril de 2021

SESSIÓ 5 (de 10.00 a 14.00 h)
- Autoestima i emocions. Consciència emocional, regulació i integració.
- Pensaments, sentiments, actituds i accions. Congruència i foment del talent.

SESSIÓ 6 (16.30 a 19.30 h)
- La pràctica dels exercicis en les situacions quotidianes, espais de feina, aula i llar.
Conclusions i estratègies per al seguiment.


Descripció:
Aquest curs s’emmarca dins el context dels estudis actuals sobre competències emocionals, i està integrat dins el postgrau Expert Universitari en Interioritat, Autoestima i Assertivitat, títol propi de la UIB 15 ECTS. És el primer mòdul d’aquesta formació de postgrau, integrada alhora dins el Màster en Competències Emocionals, i forma part de les activitats de recerca, formació i transferència del coneixement centrades en l’autoconeixement, la regulació de les emocions i el foment de relacions humanes saludables que els professionals responsables d’aquesta formació realitzen a la Universitat de les Illes Balears i a diversos centres universitaris i educatius de manera continuada des de fa catorze anys, amb molt bon nivell de participació i aprofitament per part de professorat, alumnes, altres professionals, mares, pares i població en general.

Els tres vessants fonamentals que constitueixen l’orientació i els continguts del curs són les aplicacions actuals i pràctiques de la filosofia clàssica; les aportacions de la neurociència sobre la neurobiologia de les emocions i la seva relació amb els projectes d’«intel·ligència emocional» i «educació emocional», i finalment les tècniques i eines de consciència sensorial, relaxació i foment del benestar integral.

Durant el curs 2012-2013 el Consell de Govern de la UIB va aprovar la regulació d’aquesta activitat, ampliada i completada amb matèries procedents dels estudis de Filosofia, Neurobiologia, Psicologia, Pedagogia i Treball Social, com a títol propi de postgrau, amb la denominació «Expert Universitari en Autoconeixement, Emocions i Diàleg al segle XXI». Aquest postgrau compta amb la realització de nou edicions a Mallorca i dues a Menorca. Recentment es va aprovar la segona part de formació de postgrau, «Expert Universitari en Interioritat, Autoestima i Assertivitat», de la qual s’han realitzat cinc edicions a Mallorca i una a Menorca.

Aquest títol propi preveu el reconeixement de les 20 hores del curs dedicat a l’autoestima que es realitza a la XXV edició de la UIMIR, de manera que es considerarà que les persones que el cursen tenen realitzades les hores corresponents, si en algun moment es matriculen al títol propi.


Informació addicional:
Participants a qui va adreçat principalment: Professors, mestres, alumnes, pares, mares i població en general.

Duració: 20 hores

Places limitades

Aquest curs queda subjecte a possibles modificacions de dates o format en funció de les mesures sanitàries vigents en el moment de la seva realització.


Preu d'inscripció: 60 euros


Inscripcions

Cursos

 
Coordinació: Dr. Raül Genovès Company. Institut de Recerca i Innovació Educativa (IRIE-UIB). Servei d’Activitats Culturals (SAC-UIB), Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB)
Coordinació: Catalina M. Sebastià Mesquida. Tècnica superior en gestió i organització de recursos naturals i paisatgístics i educadora ambiental
Coordinació: Magdalena Cerdà Garriga. Professora d’Història de l’Art. Universitat de les Illes Balears
Coordinació: David Carreras Martí. Llic. en Biologia. Director de l’Observatori Socioambiental de Menorca (OBSAM) i Secció de Ciències Naturals IME
Coordinació: Joan Company Florit. Universitat de les Illes Balears. Director fundador de la Coral Universitat de les Illes Balears i director artístic del cor de l’Orquestra Simfònica de Galícia (OSG)
Coordinació: Dr. Joan Estrany Bertos. Universitat de les Illes Balears, Dept. de Geografia, Institut d’Investigacions Agroambientals i Economia de l’Aigua –INAGEA
Coordinació: Anna Carballo Márquez i Marta Portero Tresserra. Universitat Oberta de Catalunya i Universitat Autònoma de Barcelona
Coordinació: Teresa Guasch Pascual. Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
 
 
Ho organitza:
Ajuntament de MaóCIMEUIBUBUOCIMEXarxa VivesMaó Ciutat EducadoraMenorca talaiòtica
© UIMIR - Universitat Internacional de Menorca Illa del Rei Avís Legal | Accessibilitat | XHTML 1.0 | CSS 2.1